Deliverables
Onderzoek
Keyword analyse
Wireframing
User Experience
User Interface
In dienst bij
Brize

Wie is Jobnet?

Jobnet is een carrièreportal, gericht op het in contact brengen van studenten, starters en (young) professionals met potentiële werkgevers.

Naast de marketing die wij, Brize, deden voor hun zuster bedrijf De Nationale Carrière Beurs, hebben ze bij ons aangeklopt voor een compleet redesign van hun verouderde website.

Introductie

Wat ik heb gedaan voor Jobnet

Mijn taken voor dit project is op te splitsen in meerdere fases. Zo heb ik onderzoek gedaan naar het online gedrag van hun bezoekers, een contentcalendar uitgestippeld voor het vergroten van organisch verkeer op hun website en de structuur, usability, het interactie ontwerp en de visuals aan de hand van hun huisstijl.

Onderzoek

Analytics Analyse

Om goed inzicht te krijgen in hoe we de nieuwe website optimaal kunnen inrichten, was het vooronderzoek van groot belang.

Ik ben in hun Analytics gedoken om te achterhalen waar het grootste aantal bezoekers binnen komt, afhaakt en hoe hun website wordt gebruikt. Hieruit heb verschillende inzichten kunnen halen, waaronder dat 80% van de bezoekers via een mobieltje de website bezoeken. Dit inzicht heeft erin geresulteerd dat de focus lag op het ontwerpen van een mobiele website.

Interaction Design

Herindeling flow

De oude structuur van Jobnet zorgde ervoor dat veel bezoekers vrij snel afhaakte. Door de inzichten die vergaard zijn door het onderzoek in Analytics, heb ik de website herstructureert, zodat de gebruiker makkelijker door de website kan navigeren, voornamelijk op mobiele apparaten. Daarnaast heb ik een extra mogelijkheid gecreëerd voor de bezoeker om van de ene informatieve artikel door te klikken naar een ander topic-gerelateerd artikel. De nieuwe Analytics Analyse laat ook zien dat er ook daadwerkelijk meerdere pagina’s per bezoeker worden bezocht dan op de oude website.

Interaction Design

Wireframing

Na het bepalen van de nieuwe website structuur, ben ik begonnen met het wireframen van de pagina’s. Hierbij is het van belang het voor de gebruiker duidelijk is hoe ze interactie kunnen hebben met de pagina’s, wat elk element doet en hoe ze door de website kunnen navigeren.

Prototyping

User Tests

De wireframes die zijn gemaakt, heb ik klikbaar gemaakt in Invision app, een prototype tool waarbij je eenvoudig kan testen of de ontworpen schermen duidelijk zijn, de gebruiker gemakkelijk door de mobiele website kan navigeren en of de gebruiker de gezochte informatie makkelijk kan vinden.

User Interface

Visuals

Na het testen van de wireframes ben ik begonnen met het visueel vormgeven van de mobiele website. Aangezien Jobnet al een gevestigd bedrijf was met een vaste huisstijl, heb ik weinig vrijheid gehad in de visuele uitingen. Zo waren de lettertypes, kleuren en marges voor online uitingen al bepaald.

Tijdens het ontwerpen heb ik extra de nadruk gelegd op de belangrijkheid van elementen binnen een pagina. Zo heeft de belangrijkste Call to Action (CTA) een opvallende primaire kleur uit hun huisstijl en de minder belangrijke CTA’s een secundaire kleur.